Segítsen-e, illetve hogyan segítsen a szülő a nyitott mondatok (egyenletek, egyenlőtlenségek) megoldásában alsó tagozaton?

Szerzők

  • Ibolya Szilágyiné Szinger

DOI:

https://doi.org/10.31074/gyntf.2014.2.59.64

Kulcsszavak:

nyitott mondatok, egyenletek, fogikai függvények, általános iskola, próbálgatás

Absztrakt

A nyitott mondatok (egyenletek, egyenlőtlenségek) tanítása során gyakran tapasztalhatják a tanítók, hogy a kisiskolásoknak – elsősorban a házi feladatok megoldásában – nyújtott szülői segítség visszalépést okozhat a már elért eredményekben. A szülők megoldási módszerei általában nem azonosak az alsó tagozaton alkalmazott módszerekkel, feltehetőleg ez a probléma forrása.

Ennek szemléltetésére bemutatok egy negyedik osztályos esettanulmányt, amelyben a szülők segíteni próbáltak a gyermeküknek a házi feladatként feladott nyitott mondat megoldásában. A szülők – beszámolójuk alapján – teljes kudarcként élték meg ezt a szituációt, ezért tanácsot kértek abban, hogyan tudnának a későbbiekben segíteni a gyermeküknek.

Letöltések

Letölthető adat még nem áll rendelkezésre.

##submission.downloads##

Megjelent

2014-12-22

Hogyan kell idézni

Szilágyiné Szinger, I. (2014). Segítsen-e, illetve hogyan segítsen a szülő a nyitott mondatok (egyenletek, egyenlőtlenségek) megoldásában alsó tagozaton?. Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2(2), 59–64. https://doi.org/10.31074/gyntf.2014.2.59.64