Open Access nyilatkozat

A Távol-keleti Tanulmányok libre open access formában hozzáférhető periodika. Ez a Budapest Open Access Initiative-vel (BOAI, https://www.budapestopenaccessinitiative.org/read) összhangban azt jelenti, hogy a felhasználók szabadon olvashatják, tölthetik le, másolhatják, adhatják tovább, nyomtathatják, kereshetik, hivatkozhatják, illetve használhatják bármely más törvényes céllal a folyóiratban megjelenő tanulmányok teljes szövegét anyagi, jogi, vagy technikai korlátozás nélkül, amennyiben betartják a nemzetközileg elfogadott tudományetikai normákat (idézés, hivatkozás stb.).

A folyóiratban publikált írások szerzői joga továbbra is a szerzőt illeti. A folyóiratot az első publikálás joga illeti meg. A megjelenő írásra a Creative Commons License “Attribution-NonCommercial 4.0 International" (CC BY-NC 4.0) licenc vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a megjelenő munka másolása, továbbadása, elemeinek hasznosítása, átalakítása és további munkához való alapul vétele a kereskedelmi hasznosításon kívül bármilyen céllal megengedett, de csakis a szerző megfelelő elismerése, a licenc megjelölése, valamint bárminemű változtatás jelölése mellett. A szerzői jogról, licencről, archiválásról bővebben ITT.

Nincs publikációs vagy olvasási költség
Az egyenlőség elvén alapuló publikációs politikáját követve a Távol-keleti Tanulmányok semmiféle díjat nem ró szerzőire a cikkek kezelése, benyújtása, publikálása fejében. Minden írás, amely a folyóiratban megjelenik, a hivatalos megjelenést követően késedelem nélkül, ingyenesen és regisztráció nélkül elérhetővé válik a honlapon.