Szerzői jog, licenc, archiválás

A szerzők az alábbi szabályok betartásával nyújthatják be írásaikat a Távol-keleti Tanulmányokhoz:

  1. A szöveg beküldésével a szerzők elismerik, hogy az írás saját eredeti szellemi termékük, és harmadik személy joga nem sérül a publikálásból eredően. Harmadik személy bárminemű panasza esetén a teljes felelősség a szerzőt terheli, beleértve az esetleges anyagi következményeket is.
  2. A szerző(k) nevét, ORCID azonosítószámát és intézményi affiliációját a folyóirat (az előre egyeztetett formában) mind a nyomtatott kiadványban, mind a honlapon megjeleníti.
  3. A szerzők írásukat a folyóiratban publikált változattal megegyező formában az ezen eredeti megjelenésre való utalás mellett tehetik közzé más kiadványban. A szerzők szabadon tehetik közzé írásukat online felületeken.
  4. A folyóiratban publikált írások szerzői joga továbbra is a szerzőt illeti. A folyóiratot az első publikálás joga illeti meg. A megjelenő írásra a Creative Commons License “Attribution-NonCommercial 4.0 International" (CC BY-NC 4.0) licenc vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a megjelenő munka másolása, továbbadása, elemeinek hasznosítása, átalakítása és további munkához való alapul vétele a kereskedelmi hasznosításon kívül bármilyen céllal megengedett, de csakis a szerző megfelelő elismerése, a licenc megjelölése, valamint bárminemű változtatás jelölése mellett.
  5. A folyóiratban megjelenő munkákat a kiadó az ELTE Digitális Intézményi Tudástárban (EDIT) Digital Institutional Repository (EDIT) archiválja. Ez a repozitórium az intézményhez kötődő dokumentumok és gyűjtemények tárolására szolgál, a felhasználók számára pedig lehetőséget biztosít, hogy a gyűjteményekben adott kategóriák szerint keressenek és böngésszenek.