Értesítések

Stilometria – lapszámbemutató és workshop

2022-04-25

2022. május 6-án 16:30-tól az ELTE BTK Digitális Bölcsészet Tanszékén (Főépület 2. emelet, Nyelvi Labor) a szerzőkkel közösen mutatjuk be a Digitális Bölcsészet folyóirat 2021/5-ös lapszámát. A beszélgetés résztvevői: Joanna Byszuk, Maciej Eder, Albert Leśniak, Artjoms Šeļa (Computational Stylistics Group), Almási Zsolt (Digitális Bölcsészet folyóirat), Szemes Botond (ELTE DH). A lapszámbemutatót a lengyel kutatócsoport tagjai által tartott workshop előzi meg 10:00-tól ugyanott (regisztráció szükséges).

Tobb információ a Stilometria – lapszámbemutató és workshop

Aktuális szám

szám 7 (2023): Digitális Bölcsészet
Az összes folyóiratszám megtekintése

A digitális bölcsészet egyesek szerint paradigmaváltást jelent a bölcsészettudományok területén. Mások szerint a számítógép pusztán új eszközöket biztosít a bölcsészettudományi kutatások számára. Számunkra a Digitális Bölcsészet mindezen kutatók közös fóruma.

A folyóiratot azzal a céllal hoztuk létre, hogy lehetőséget teremtsen a magyarországi számítógépes bölcsészeti kutatások eredményeinek közzétételére. Feladatunknak tekintjük a digitális bölcsészeti adatforrások, szolgáltatások és a vonatkozó szakirodalom kritikai ismertetését, valamint a szakterülettel kapcsolatos tudományos hírek közlését.

Célunk, hogy elősegítsük a különféle intézmények, műhelyek és kutatók közti tudományos párbeszédet.

Az évente megjelenő tudományos folyóirat nyitott: nyílt hozzáférésű és tartalmai – a CC-BY-NC-SA licencnek megfelelően – szabadon felhasználhatók. Nyitott a különféle tudomány- és szakterületek felé, és egyaránt befogadó a hazai és külföldi műhelyek tevékenysége iránt.

 

ISSN 2630-9696 // DOI 10.31400/dh-hun