Stilometria – lapszámbemutató és workshop

2022-04-25

A Digitális Bölcsészet folyóirat 2021/5-ös különszáma a számítógépes stíluskutatás és a szerzőazonosítás nemzetközileg is nagy hatású műhelyének, a krakkói Computational Stylistics Groupnak a munkásságát mutatta be a tagok válogatott tanulmányainak fordításán keresztül. 2022. május 6-án 16:30-tól az ELTE BTK Digitális Bölcsészet Tanszékén (Főépület 2. emelet, Nyelvi Labor) a szerzőkkel közösen mutatjuk be a lapszámot a tanulmányokról és a kutatócsoport további munkáiról beszélgetve. Szeretettel várjuk a digitális bölcsészet, a korpusznyelvészet, a stilisztika és az irodalomtudományok képviselőit, valamint az érdeklődőket!

A beszélgetés résztvevői: Joanna Byszuk, Maciej Eder, Albert Leśniak, Artjoms Šeļa (Computational Stylistics Group), Almási Zsolt (Digitális Bölcsészet folyóirat), Szemes Botond (ELTE DH) 

A beszélgetés nyelve: angol.

A lapszám elérhető: https://doi.org/10.31400/dh-hun.2021.5

A lapszámbemutatót a lengyel kutatócsoport tagjai által tartott workshop előzi meg 10:00-tól ugyanott. A workshop maximális létszáma 15 fő – a részvételi szándékot előzetesen kérjük jelezni Szemes Botond számára (boboszemes [at] gmail. com) Frissítés! A workshop betelt!

 

A program az I.T.E.M. Kulturális és Oktatási Alapítvány, a Digitális Bölcsészet folyóirat és a Digitális Örökség Nemzeti Laboratóriuma szervezésében, valamint a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával valósul meg.