Közlemények

Labor – Új rovat indul!

2020-05-12

Folyóiratunk új rovatot indít Labor címmel. A Digitális Bölcsészet ezen részébe olyan forráskódokat, algoritmusokokat, program-ötleteket (programkódokat, kódrészleteket), nyers és strukturált adatsorokat, adatvizualizációkat, valamint az ezekhez tartozó járulékos fájlokat várunk, melyek a digitális bölcsészeti kutatás témakörébe illeszkednek.

Tobb információ a Labor – Új rovat indul!

A digitális bölcsészet egyesek szerint paradigmaváltást jelent a bölcsészettudományok területén. Mások szerint a számítógép pusztán új eszközöket biztosít a bölcsészettudományi kutatások számára. Számunkra a Digitális Bölcsészet mindezen kutatók közös fóruma.

A folyóiratot azzal a céllal hoztuk létre, hogy lehetőséget teremtsen a magyarországi számítógépes bölcsészeti kutatások eredményeinek közzétételére. Feladatunknak tekintjük a digitális bölcsészeti adatforrások, szolgáltatások és a vonatkozó szakirodalom kritikai ismertetését, valamint a szakterülettel kapcsolatos tudományos hírek közlését.

Célunk, hogy elősegítsük a különféle intézmények, műhelyek és kutatók közti tudományos párbeszédet.

Az évente megjelenő tudományos folyóirat nyitott: nyílt hozzáférésű és tartalmai – a CC-BY-NC-SA licencnek megfelelően – szabadon felhasználhatók. Nyitott a különféle tudomány- és szakterületek felé, és egyaránt befogadó a hazai és külföldi műhelyek tevékenysége iránt.

 

ISSN 2630-9696 // DOI 10.31400/dh-hun