Közlemények

Aktuális szám

Évf. 2 (2019): Digitális Bölcsészet

Ez a folyóiratszám még nincs lezárva!

A 2019-es évfolyamtól a cikkek publikálása folyamatosan történik, a lapszámokat pedig akkor zárjuk le, amikor az írások száma eléri a szükséges mennyiséget. (Erről bővebben itt olvashat: Áttérés folyamatos publikálásra)

Megjelent: 2019-09-09
Az összes folyóiratszám megtekintése

A digitális bölcsészet egyesek szerint paradigmaváltást jelent a bölcsészettudományok területén. Mások szerint a számítógép pusztán új eszközöket biztosít a bölcsészettudományi kutatások számára. Számunkra a Digitális Bölcsészet mindezen kutatók közös fóruma.

A folyóiratot azzal a céllal hoztuk létre, hogy lehetőséget teremtsen a magyarországi számítógépes bölcsészeti kutatások eredményeinek közzétételére. Feladatunknak tekintjük a digitális bölcsészeti adatforrások, szolgáltatások és a vonatkozó szakirodalom kritikai ismertetését, valamint a szakterülettel kapcsolatos tudományos hírek közlését.

Célunk, hogy elősegítsük a különféle intézmények, műhelyek és kutatók közti tudományos párbeszédet.

Az évente megjelenő tudományos folyóirat nyitott: nyílt hozzáférésű és tartalmai – a CC-BY-NC-SA licencnek megfelelően – szabadon felhasználhatók. Nyitott a különféle tudomány- és szakterületek felé, és egyaránt befogadó a hazai és külföldi műhelyek tevékenysége iránt.

 

ISSN 2630-9696 // DOI 10.31400/dh-hun