Baráthosi Balogh Benedek a Csoszon-dinasztia végnapjait élő Koreai-félszigetről - Csoma, Mózes (Távol-keleti Tanulmányok, 2010)
A magyar – dél-koreai diplomáciai kapcsolatfelvétel huszadik évfordulójának apropóján a tanulmány bemutatja a magyarországi Kelet-kutatás egyik méltatlanul elfeledett szereplőjét, aki egyben az első hazai Korea-monográfia szerzője is. Baráthosi Balogh Benedek a múlt század elején több utazást is tett a távoli félszigeten: megfigyelései és tapasztalatai fontos forrásul szolgálnak a folyamatosan fejlődő hazai koreanisztika számára