Japán történelem magyar hangon: Szabó Balázs: A sógun bukása. A szamurájhatalom vége Japánban. (Értekezések Kelet-Ázsiáról 1.) Budapest: ELTE Távol-keleti Intézet, 2025 - Takó, Ferenc (Távol-keleti Tanulmányok, 2025)
Takó Ferenc recenziója Szabó Balázs A sógun bukása. A szamurájhatalom vége Japánban című kötetéről.