Új népszerűsítő japán nyelvtörténet: Okimori Takuya 沖森卓也: Nihongo zenshi. 日本語全史 [Átfogó japán nyelvtörténet]. Tōkyō, 2017.: recenzió - Albeker, András Zsigmond (Távol-keleti Tanulmányok, 2018)
Új népszerűsítő japán nyelvtörténet Okimori Takuya 沖森卓也: Nihongo zenshi. 日本語全史 [Átfogó japán nyelvtörténet]. Tōkyō, 2017. ISBN 978-4-480-06957-3.