Egy japán klasszikus a szamurájok hajnaláról immáron magyarul: Heike monogatari, avagy a Heike tündöklése és bukása. Fordította: Bärnkopf Zsolt. Budapest: Flaccus Kiadó, 2022 - Gottner, Richárd Gábor (Távol-keleti Tanulmányok, 2023)
Gottner Richárd recenziója a Heike monogatari új, Bärnkopf Zsolt által készített magyar fordításáról.