Első lépések a pedagógussá válás rögös útján: Az intézményvezetőknek és a testületeknek a köznevelés átalakításához való viszonyával kapcsolatos tapasztalatok összegzése. - Hámori, Veronika (Pedagógusképzés, 2016)
Jelen összegzés célja az, hogy a pályájukat az iskolákban munkavállalóként most kezdő fiatal pedagógusok felkészítését segítse azon a területen, amelyet sem a felsőoktatási intézmény keretein belül, sem a gyakorlóiskolában tanárjelöltként nem tanulhattak meg.