Szükséges-e/lehetséges-e a pedagógusképzés újabb átalakítása? - Rapos, Nóra; Kopp, Erika (Pedagógusképzés, 2016)
A címben feltett kérdésre nem lehet egyértelmű igennel, vagy nemmel válaszolni. Az utóbbi évtizedben történt két jelentős strukturális reform elgondolkodásra kell késztessen minden változást szorgalmazó szereplőt a tanárképzésen belül. Ugyanakkor ez a helyzet nem eredményezheti a problémák azonosításának elmaradását. Ezért az alábbi írásban arra törekszünk, hogy áttekintsük azokat a főbb szakmai szempontokat és az azokból következő fejlesztési javaslatokat, amelyek a tanárképzés hazai fejlesztése szempontjából megfontolásra érdemesek lehetnek.