A kompetenciaalapú pedagógusképzés és az információs műveltség - Koltay, Tibor (Pedagógusképzés, 2009)
Az információs műveltség az egész életen át történő tanulás fogalmához kötődik. Az írástudás elsajátíttatásához hasonlóan, fejlesztésének a közoktatás korai szakaszában kellene lezajlania, mindazonáltal minden korosztálynak el kell sajátítania készségeit. Ezért van kiemelt fontossága annak, hogy a kompetenciaalapú tanárképzésbe is beépüljön.