Ausztria tanárképzési rendszere - Pesti, Csilla; Gordon Győri, János; Kopp, Erika (Pedagógusképzés, 2018)
E tanulmány az ausztriai tanárképzést hivatott bemutatni, kitérve annak jelentőségére, történetének rövid áttekintésére, a jelenlegi rendszer főbb vonásaira és kritikájára, tartalmi jellemzőire, a különböző finanszírozási modellekre. Kitér a pályakezdő pedagógusok helyzetére, a pedagógustovábbképzés rendszerére, valamint a pálya presztízsére is, továbbá bemutatja az elmúlt években, a tanárképzés szerkezetét illetően végbement változásokat.