A középiskolai tanári teljesítmény vizsgálata: Egy lehetséges értékelési rendszer tervezete - Király, Zsolt (Pedagógusképzés, 2004)
Az alábbi írás egy — a középiskolai tanárok oktató-nevelő munkában nyújtott teljesítményét vizsgáló - a hazai és a nemzetközi szakirodalom és a szerző saját kutatásai alapján speciálisan a magyar viszonyokra kidolgozott értékelési rendszer legfontosabb alapelveit, céljait, módszereit, eljárásait és működtetési szabályait összefoglaló dokumentum, egy ún. Értékelési Szabályzat tervezetének rövidített változata. Közlésének célja az, hogy vitát kezdeményezzünk erről a tanárok szakmaifejlődése szempontjábólfontos és aktuális kérdésről.