A tanárjelöltek tanári énképének néhány jellegzetessége - Köcséné Szabó, Ildikó (Pedagógusképzés, 2004)
A tanulmány egy folyamatban lévő kutatást mutat be. amely a tanárjelöltek tanári pályáról alkotott nézeteinek feltárását, változásának követését tűzte ki célul. Az első eredmények a hallgatók énképének néhányjellegzetességét írják le: a jelöltek magukról, mint kompetens személyről gondolkodnak-e, mennyire differenciált és a valóságnak megfelelő tanárképpel rendelkeznek, s ez miként befolyásolhatja pályakezdő éveik sikerességét.