Didaktika és digitalizáció - Buda, András (Pedagógusképzés, 2023)
A didaktika a tanításhoz szükséges alapvető ismereteket foglalja össze a leendő pedagógusok számára. Olyan elméleti alapokat kíván átadni, melyek szükségesek ahhoz, hogy valaki sikeres pedagógussá váljon, ezért is emlegetik a tanítás tudományaként. Azokra az alapvető kérdésekre keresi a választ, melyek minden pedagógusban felmerülnek, de a válaszok időről időre megváltoznak. Ebben társadalmi, gazdasági, politikai okok játszhatnak szerepet, de a változások mögött nem egyszer valamilyen találmány vagy felfedezés áll a háttérben. A digitális technológia megjelenése, terjedése is egy ilyen tényező, ebben az írásban azt vizsgáljuk meg, hogyan változtatta meg az új hardver- és szoftverkörnyezet a didaktika alapkérdéseire adott válaszokat.