E-learning - új lehetőség a tanártovábbképzésben - Hoffmann, Orsolya (Pedagógusképzés, 2003)
A tanulmány röviden foglalkozik a magyarországi számítógépes ellátottsággal és internet hozzáféréssel a középiskolák, illetve a tanárok szempontjából. Az áttekintés alapján a szerző úgy véli, hogy megalapozott igény és lehetőség ma már hazánkban az e-learningformában történő tanártovábbképzés. Részletesen ismerteti egy web-alapú nyelvtanár továbbképzés felépítését és kipróbálásának tapasztalatait, ennek során választ keres az e-learning formában történő képzések elfogadottságának és hatékonyságának kérdéseire is.