Törekvés a tanárképzés megújítására - Golnhofer, Erzsébet (Pedagógusképzés, 2003)
A szerző egy olyan pedagógusképzési képzési programot mutat be, amelyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének oktatói, hallgatói és gyakorló pedagógusok közös munkával alakítottak ki, s amely lehetőséget ad a hallgatók számára, hogy saját tapasztalataik alapján tanulják meg a nevelés, oktatás megújítását segítő módszerek eredményes alkalmazását.