Szakmai fejlesztő iskolák a nemzetközi térben - Zagyváné Szűcs, Ida (Pedagógusképzés, 2021)
Tanulmányunkban áttekintjük az Oktatás-Kutatás-Innováció megvalósításának egyik lehetséges módját a tanárképzés területén. Célunk, hogy nemzetközi áttekintést nyújtsunk a már működő szakmai fejlesztő iskolák lehetőségeiről és tudományos kutatások által alátámasztott tapasztalatairól. Célországaink: az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Norvégia, Írország, Ausztrália, Izland és Hollandia. A terepszemle eredményeit a jelenlegi tanárképzési reform résztvevői figyelmébe ajánljuk.