„Üdv a fedélzeten” – a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatói mentorprogramja - Dósa, Katalin; Tóth, Katalin; Sebestyén, Lilla Anna (Pedagógusképzés, 2020)
A felsőoktatásban megjelenő változásokra reagálva a Budapesti Gazdasági Egy etemen létrehoztunk egy, a belépő oktatók számára kialakított programot, amiben mentoráltszakmai mentor-oktatásfejlesztő triádok dolgoznak együtt egy teljes féléven át. Az Üdv a fedélzeten elnevezésű program kerete az EPIC-modellre, az oktatói fejlődési modellre és a mentorálási szakirodalomra épít, elemei pedig nemzetközi gy akorlati példák helyi kontextusba való átültetésével kerültek kialakításra. A program háttere, szerkezete és eddigi tapasztalataink bemutatása után megfogalmazunk a magy ar felsőoktatás számára megfontolandó tanulságokat, kijelölünk fontos kihívásokat, és kitérünk jövőbeni terveinkre is.