„Finomabb lélekkel létezni a világban” a gyermekkultúra-kutató gyermekkultúrája: életútinterjú Sándor Ildikóval - Veres, Vica Fruzsina (Pedagógusképzés, 2025)
Sándor Ildikó a Tatros együttes és a Guzsalyas táncház alapító tagja, a Kőketánc gyermektáncház vezetője, a Hagyományok Háza közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője, a Magyar Táncművészeti Egyetem docense, néprajzkutató, mesemondó. Az alábbiakban a vele készült interjú szerkesztett változata olvasható.