Bevezetés a Műhely rovatban megjelenő tanulmányokhoz - Kotschy, Beáta (Pedagógusképzés, 2017)
Az alábbiakban egy komplex kutató-fejlesztő munka eredményeiből mutatunk be három résztanulmányt. Az EKF oktatói által elvégzett kutatás részét képezte az „Együttműködés az észak-magyarországi pedagógusképzés megújításáért” című projektnek, amelyen belül a szakmai tartalom gazdagításával kívánta a hazai pedagógusképzés minőségének fejlesztését segíteni. A modul ( EKF TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0005 pályázat- K/3 modul) vállalt célja a pedagógusok gyakorlati tudásának, a pedagógiai kompetenciákról kialakított nézeteiknek, az egyes kompetenciák fejlettségének és a szakmai fejlődés folyamatának feltárása, s ezzel a képzés és továbbképzés tartalmi és módszertani fejlesztésének megalapozása volt.