Pályakezdő pedagógusok karriertervei - Zubora, Márta; Holik, Ildikó (Pedagógusképzés, 2017)
A pályakezdő pedagógusok sajátos helyzetben vannak a munkaerőpiacon, hiszen az életpálya modell gyakornoki fokozatában számos kihívással, problémával kell megküzdeniük. Kutatásunk arra irányult, hogy megvizsgáljuk és megismerjük a pályakezdő pedagógusok karrierterveit, hogy mennyire elégedettek az iskolai munka feltételeivel, a karrierlehetőségekkel, terveznek-e pályaelhagyást, illetve hogyan látják jövőjüket a pedagógus-életpályamodellben.