A szingapúri tanárképzési rendszer - Czók, Brigitta (Pedagógusképzés, 2018)
Napjainkban a Szingapúrt a diákok eredményei alapján a világ kiemelkedő teljesítményű országai közé sorolják. Jelen tanulmány a szingapúri modellen belül csak a tanárképzés rendszerét igyekszik részletesen bemutatni, annak főbb tartalmi és finanszírozási jellemzőit, továbbá a kezdő pedagógusok lehetőségeit felvázolva. Szingapúrban a tanári pálya presztízse igen magas, a pedagógus pálya társadalmilag megbecsült. Ezért e munkában a rekrutáció, a tanári pályára való alkalmasság eldöntése, a reformtörekvések és a rendszer kritikája is górcső alá kerül. Magyar nyelven kevés elérhető szakmai forrás található a délkelet-ázsiai országról, így a szerző ezúton szeretné a pedagógus közösség elé tárni kutatási eredményeit, ezúton is segítve a szakma fejlesztését.