Az angol tanárképzési rendszer - Király, Zsolt (Pedagógusképzés, 2018)
A tanulmány az angol tanárképzési rendszert mutatja be, amely számos vonatkozásban eltér a világ legsikeresebb oktatási rendszereiben alkalmazott képzési alapmodellektől, sőt általában véve is éles ellentétben áll a nemzetközi trendekkel, elsősorban az iskolai alapú pedagógusképzés nagyon magas és egyre növekvő részaránya tekintetében. A modell bemutatásán kívül az írás áttekinti a mai helyzet kialakulását, és röviden összefoglalja a rendszerrel kapcsolatos szakmai kritikákat is.