A tanárképzés szerepe az oktatási rendszer fejlesztésében : A pedagógusképzés megújításának lehetőségei Csapó Benő gondolkodásában - Tóth, Edit; Kinyó, László (Pedagógusképzés, 2023)
Csapó Benő a hazai és nemzetközi neveléstudományban is ismert és elismert tudós, a pedagógusképzés kimagasló képviselője, Prima Primissima díjas neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Neveléstudományi Doktori Iskola és az általa alapított Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője, iskolateremtő egyéniség volt. A neveléstudomány emblematikus alakjának munkásságát a pedagógusképzés aspektusából idézzük fel.