A holland tanítóképzési rendszer - Barabási, Tünde (Pedagógusképzés, 2004)
2000 májusában a Debreceni Doktori Iskola első éves hallgatójaként egyhónapos tanulmányút keretében a Leeuwarden-i Christelijke Hogeschool Noord-Nederland (CHN) főiskolán tartózkodtam és a holland tanítóképzési rendszer sajátosságait vizsgáltam, melyek közül véleményem szerint a legfontosabbak a problémaorientált jelleg, a moduláris felépítés és a tanárjelöltek aktív, autonóm részvétele.