Hogyan történjen a szaktanárok szakmai képzése? - Radnóti, Katalin (Pedagógusképzés, 2004)
Az írás vitaindító jellegű, melyben azt kívánjuk bizonyítani, hogy a tanárszakos hallgatóknak nem lehet ugyanazokat a foglalkozásokat felkínálni képzésük során, mint az adott szakterület leendő kutatói számára. A pontokba szedett javaslatok megfogalmazásakor azt tartottuk szem előtt, hogy a tanárképzés alapvető célkitűzése szerint, a hallgatók képzésük során valódi szaktanárrá váljanak, és nem csak egyszerűen a szakjukatjól tudó emberekké.