A romániai magyar közép- és főiskolai szintű tanítóképzés összehasonlító elemzése - Péter, Lilla (Pedagógusképzés, 2004)
A romániai magyar tanító- és óvóképzés hagyományosan középfokú volt. 1998-ban teremtődtek meg a főiskolai szintű tanítóképzésre való áttérés jogi feltételei, majd a következő tanévtől kezdődően indult el a főiskolai szintű tanító- és óvóképzés. Jelen tamdmánnyal a kétféle képzésiforma összehasonlító elemzésére vállalkozunk.