Természettudomány szakos tanárképzés - Victor, András (Pedagógusképzés, 2003)
A komplex világlátás igénye — nem csak a természettudományok terén — egyre erősebb. A kis óraszámú természettudományos tárgyak oktatását jól (és gazdaságosan) elláthatnák olyan tanárok, akik mind a négy természettudomány (fizika, kémia, biológia és földrajz) terén rendelkeznek a szükséges szaktárgyi és tantárgypedagógiai ismeretekkel. A Természettudomány szak bevezetését főiskolai szinten és mindig valamely hagyományos természettudományos szakkalpárosítva tartjuk lehetségesnek. Kidolgoztuk ennek a tervezett szaknak az óratervét és a tematikáit. A komplexitásból is adódóan a környezeti nevelés nagy hangsúlyt kap a tervezetben.