Akkreditált pedagógus-továbbképzési programok a felsőoktatásban - Polinszky, Márta (Pedagógusképzés, 2003)
A közoktatási törvény 1996. évi módosítása írta elő a pedagógusok számára a továbbképzésen való részvétel kötelezettségét. A törvény módosításához kapcsolódó kormányrendelet a pedagógus-továbbképzések szabályozásáról a tanfolyami továbbképzések szervezésének lehetőségét szektor-semlegesen határozta meg. Jelen tanulmány azt vizsgálja, hogy a felsőoktatási intézmények milyen szerepet vállalnak a tanfolyami továbbképzések kínálatának kialakításában.