Szakmai fejlesztő/fejlődő iskolák - a pedagógusképzés megújításának egy lehetősége - Kotschy, Beáta (Pedagógusképzés, 2003)
A tanulmány a képzőintézmények oktatói, hallgatói és a gyakorlóiskolák pedagógusai között létrejövő új típusú szakmai együttműködés lehetőségeit mutatja be az USA-ban működő szakmai fejlesztő/fejlődő iskolák (professional development schools) tapasztalatainak összegzésével.