Úgy éreztem, annyi tudás vesz engem körül, hogy azt muszáj megosztanom valakivel! – Interjú Szabolcs Éva professzor emeritával - Gabriella, Baska; Judit, Hegedűs (Pedagógusképzés, 2020)
Szabolcs Éva professzor emerita, az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetéből vonult nyugdíjba 2019. szeptemberében. Egyetemi oktatói munkássága alatt tanárok és jövendő neveléstudósok számos generációját tanította. Kezdetben mesterünkként, később kollégánkként és vezetőnkként állt mögöttünk és mellettünk, példaképet nyújtva nekünk szakmaiságból, emberségből és moralitásból. Úgy éreztük, itt az ideje, hogy megkérjük, beszélgessen velünk a pályájáról. A többórás beszélgetés szerkesztett változata olvasható az alábbiakban.