Kollégák és növendékek szeretett mestere és társa: dr. Sallai Éva - Kolosai, Nedda; Schlichter-Takács, Anett; Fűzi, Beatrix; Falus, Iván (Pedagógusképzés, 2020)
ÚJÍTÓ volt. Elkötelezettsége, sokoldalú szakmai képzettsége, integratív pedagógiai-pszichológiai szemlélete tette lehetővé, hogy a pályaszocializáció hangsúlyossá vált a pedagógusképzésben. Kezdeményezésére jött létre a Mentálhigiénés Hallgatói csoport az egyetemen. 2000-től kapcsolódott be a Magyar Videotréning Egyesület munkájába, majd elindította a módszer iskolai adaptációját Magyarországon. PEDAGÓGUS volt (nagybetűvel). Emberi kapcsolatai nem korlátozódtak a szakmai támogatásra, a konzulensi teendők ellátására, a kollegiális együttlétre. Szakmaisága és elhivatottsága példaként szolgál kollégái és tanítványai számára, akik közül sokan MESTERüknek tekintették.