Esettanulmány egy gimnázium tanárainak tanulási folyamatairól a formális-informális tanulás kontinuumán - Jenei, Gabriella; Sváb, Ágnes (Pedagógusképzés, 2022)
A 2019/2020-ban bevezetett és a 2020/2021-es tanévben kis megszakítással folytatódó digitális munkarend drasztikus változást hozott a tanulás-tanítási folyamatokban. Igaz ez a tanárok tanulására is. Esettanulmányunk alapját 4 kérdőíves felmérés képezte a budapesti Kürt Alapítványi Gimnázium diákjai és tanárai körében, amelyet további egyéni diák- és tanárinterjúk, valamit fókuszcsoportos beszélgetések követtek. A kutatás célja annak feltárása volt, milyen arányban jellemezte a pedagógusok tanulását a formális/informális tanulás ebben az időszakban.