A Perjátszó Kör első tizenöt éve – A Jog és drámapedagógia intézményesülésének kezdetei az ELTE ÁJK-n: ÚJABB TENDENCIÁK A JOGI FELSŐOKTATÁS MEGÚJÍTÁSÁRA ELTE ÁJK-N - Rigó, Balázs (Pedagógusképzés, 2020)
Jelen esettanulmányok célja, hogy bemutassa azokat a puszta jogszabályok tanultatásán túlmenő változásokat, amelyek az ELTE-ÁJK-n az utóbbi másfél évtizedben egészen napjainkig hatóan végbementek. A karon működő perjátszó kör játékos és korántsem pusztán ismeretterjesztő módon mutatja be a leghíresebb történelmi pereket, miközben a joghallgatók a szórakozáson túl mind a jogtörténet, mind az eljárásjog és a tárgyalás mikéntjébe is bepillanthatnak. A Mentorprogram a gólyák számára az Orientációs Napok és az évközi mentorálás keretében a teljes első évben végzi az integrációt. Míg a társadalmi felelősségvállalás keretében a hallgatók a jog világából kilépve, terepen is találkozhatnak azokkal a társadalmi kihívásokkal, amelyeket a jogszabályok keretében valamilyen mértékben megismerhettek.