Film az innovációról: egy középiskolásoknak készült taneszköz fejlesztésének és bevezetésének tapasztalatai - Borsi, Balázs; Szekszárdi, Júlia (Pedagógusképzés, 2011)
Kétéves munka keretében, „Neked pörög a dob!” címmel, innovációt oktató, és innovációs attitűdöket erősítő játékfilm készült a 13–18 éves korosztálynak. A film a célközönség diákok számára rendhagyó módon viszonylag sok lexikális jellegű oktatási tartalmat közvetít valóságosnak ható történetbe ágyazva, melynek során családi és baráti konfliktusok keletkeznek és oldódnak meg. Az alkotók szándéka kettős volt: megismertetni az innováció bonyolult jelenségét a diákokkal, s egyben erősíteni azokat az attitűdöket, melyek ahhoz szükségesek, hogy a fiatal korosztály képes legyen újítások megvalósítására. A film fejlesztése során a készítők az oktatási tartalmak kiválasztásához egy kismintás felmérés eredményeit vették figyelembe, a film által kiváltott hatásokat pedig egy attitűdváltást mérő, országos nagymintás felvétel eredményei demonstrálják. Esettanulmányunkban e felmérések eredményeit és a fejlesztési folyamat lényeges mozzanatait mutatjuk be, illetve a film elkészítésén túlmutató, lényegesnek ítélt tapasztalatainkat összegezzük a pedagógiai szakma számára.