Gyakorlati képzés és közoktatási gyakorlat - Jenei, Teréz (Pedagógusképzés, 2019)
A tanulmány a magy arországi állami tanítóképzés gy akorlati képzésének alakulását követi nyomon a középfokú képzés elindulásától napjainkig (1869–2019). Feltárja a változások okait, mérlegelve azt is, az innovációk hogy an tükrözik a tanítói professzióról kialakult kép alakulását. A vizsgálat három területre terjed ki: az elméleti és gy akorlati képzés tantervi aránya, a gy akorlati képzés szervezeti formája és tartalma, a gy akorlati képzés színtere és a gy akorlatvezetők felkészültsége.