Múltidézés és a fogyatékossággal élők történelmi korképe - Dan, Beáta Andrea (Neveléstudomány | Oktatás – Kutatás – Innováció, 2021)
Magyar Adél Márta (2018). Fejezetek az értelmifogyatékosság-kép történetéből: Elzárás, gyógyítás, fejlesztés a kezdetektől a 19. század végéig. Gondolat Kiadó, Budapest.