Oktatásmódszertani innovációk a jövőbiztos fordító- és tolmácsképzésért: Beszámoló a magyar tudomány ünnepe alkalmából rendezett fordítástudományi konferenciáról. ELTE BTK, Budapest, 2025. november 18. - Kovács, Ágnes; Varga, Katalin (Modern Nyelvoktatás, 2025)
Az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszéke a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából konferenciát rendezett 2025. november 18-án, melynek során az előadók a jövőbiztos fordító- és tolmácsképzés kérdését vitatták meg. Az első szekcióban főként a tolmácsképzés, a második szekcióban pedig a fordítás és a fordítóipar került a fókuszba. A konferenciát Robin Edina, az ELTE BTK Nyelvi Közvetítés Intézetének igazgatója nyitotta meg. Beszédében kitért arra, hogy a fordító- és tolmácsképzéseknek az átalakuló piac kihívásaira megoldásokat kell találniuk, ezért is van feltétlenül szükség a konferencián megismerhető módszertani fejlesztésekre.