Minőségbiztosítás a Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálatnál, jó gyakorlat bemutatása: szülői elégedettségmérés a FMPSZ Székesfehérvári Tagintézményénél - Pápai, Katalin Andrea (Gyógypedagógiai Szemle, 2025)
A szülői elégedettségmérés munkaanyagunk elkészítése során azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy egységes alapelvek mentén, de szakfeladatonként határozzuk meg az eredményesség, hatékonyság mutatóit, a szülői elégedettségi kérdőívek tartalmát. Eredményként azt vártuk, várjuk, hogy a tagintézmények egységes méréseket tudjanak végezni, melyek hasznosíthatóak a szakmai és szervezeti munka fejlesztésében. Szakmai hitvallásunk szerint ezek a mutatók a feladatellátásban, az intézményi, vezetői, pedagógusi teljesítmények értékelésében, valamint a pedagógusminősítések folyamatában segítő szerepet töltenek be. Jelen tanulmány a 3 éve zajló elégedettségmérés eredményeinek, tapasztalatainak bemutatása mellett kitér a mérési folyamat ismertetésére, a hasznosíthatóságra, a konzekvenciák levonására is. Kulcsszavak: eredményesség, objektív mutatók, szubjektív mutatók, folyamat, tapasztalati eredmények