A világ a lábuk előtt hever - Noé, Zsuzsanna (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2015)
A majdnem két évtizede együttműködő szerzőpáros, Kovács Judit és Trentinné Benkő Éva, az ELTE - TÓK oktatói, a ‘The World at Their Feet’ c. könyve 2014-ben jelent meg. A kötet angol nyelven íródott, így a mű könnyedén a nemzetközi olvasóközönség figyelmébe is ajánlható. A könyv témája a korai kétnyelvűség intézményes fejlesztése. Kovács Judit az első részben kronológiai sorrendben részletesen kifejti és összefoglalja az elméleti hátteret. A második részben Trentinné Benkő Éva a téma gyakorlati oldalára koncentrál, használható feladatok széles tárházát bemutatva. E recenzió megszületése számomra több szempontból is személyes. A szerzőpáros mindkét tagjának hallgatója voltam 10 évvel ezelőtt. Azóta magam is ezen a területen vagyok gyakorló szakember és mély meggyőződésem, hogy a korai idegennyelvi fejlesztés új diszciplinává vált és figyelmet érdemel. Ez a kötet ebben a hitemben csak megerősített.