Vendégtanár voltam Szlovákiában - Kovács, Judit (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
A szerző 2013–2015 között a besztercebányai (Banská Bystrica) Bél Mátyás Egyetem Pedagógiai Karának munkájában vendégtanárként vett részt, egy Európai Uniós projekt keretében. A projekt célja az volt, hogy megismertesse a szlovák egyetemi hallgatókkal, valamint a már pályán lévő pedagógusokkal a korai nyelvpedagógia és a korai kéttannyelvű oktatás módszereit, a legújabb kutatások eredményeit. Az írásban a szerző bemutatja az olvasóknak a vendégtanítás problémáit és örömeit, a kihívás állandó megújulást igénylő érzését.