A multikulturalitásra, interkulturalitásra nevelés megjelenése az angolórákon 1–6. osztályig - Szepesi, Judit (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
A tanulmány azzal a kérdéssel foglalkozik, hogyan jelenik meg a multikulturalitásra/interkulturalitásra nevelés az 1–6. évfolyamok angolóráin, e téma elméleti hátterét járja körül, beszél a kisgyerekek nyelvtanításának kérdéseiről és rövid áttekintést ad arról, hogy az adott korosztály számára a kultúra tanítása során milyen tartalmakat és hogyan ismertessünk meg tanítványainkkal. A tanulmány gyakorlati része a szerző és tanítójelöltek ötleteiből, tapasztalataiól mutat be példákat a tanórákon megjelenő kultúra tanítására.