Manó-világ Kétnyelvű Óvodai Program alkalmazása a magyar óvodapedagógia keretein belül - Horváth, Mónika; Erdélyi, Nóra (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
A Manó-világ Kétnyelvű Óvodai Program önkormányzati fenntartású óvodákkal együttműködve nyújt lehetőséget 3–7 év közötti gyermekeknek az angol nyelv korai nyelvelsajátítására. A kétnyelvű óvodai program a helyi pedagógiai programba illeszkedik, melyet angol anyanyelvi pedagógusok magyar óvodapedagógusok irányításával valósítanak meg. Célunk nem a nyelvoktatás, hanem a kétnyelvű környezet megteremtése. A tanulmányban röviden bemutatjuk a programot, összefoglaljuk a módszertani elemeket, valamint szólunk az eddigi tapasztataltokról és az elért eredményekről.