Donáth Péter (2015, szerk.): FILOZÓFIA – MŰVELŐDÉS – TÖRTÉNET. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának Tudományos Közleményei XXXVI. Trezor Kiadó, Budapest. - Gombos, Norbert (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2016)
A „FILOZÓFIA – MŰVELŐDÉS – TÖRTÉNET 2015” című tanulmánykötet az ELTE TÓK Társadalomtudományi, illetve Neveléstudományi Tanszék oktatóinak, kutatóinak monumentális és színvonalas munkája. Az alapos, jól szerkesztett, áttekinthetően, világosan strukturált kiadvány megkerülhetetlen forrás mindazok számára, akik a filozófia, a kultúra, a művelődés, valamint a történelem kérdései iránt érdeklődnek. A kötetben szereplő tanulmányok mindegyikét összeköti, hogy az abban szereplő kutatási eredmények valamilyen formában – vagy teljes egészében – a tanítósághoz, a tanítóképzés jellemzőihez, tartalmához, történeti fejlődéséhez kapcsolhatók. Mindezek miatt a kiadvány jó szívvel ajánlható a tanítóképzéssel foglalkozó kutatók, oktatók, hallgatók, tanítójelöltek, valamint gyakorló tanítók figyelmébe.