Módszertani műhely a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen - Petres Csizmadia, Gabriella; N. Tóth, Anikó (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2017)
A tanulmány a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetében folyó módszertani műhelymunkát tekinti át. Az intézményben a tanrendi kínálatban szereplő módszertani kurzusokon kívül a tanítóés tanárjelölt hallgatók évfolyamfeladatok teljesítésével tapasztalatokat szereznek a kulturális rendezvény-, illetve versenyszervezés terén, valamint irodalmi műsorok összeállításában. A nyitrai módszertani műhelyben két sajátos rendezvény indult útjára. A Dramatikus játékok napja a drámapedagógia módszerének komplex bemutatására és megélésére irányul, miközben a kortárs gyermekirodalmi alkotások népszerűsítését is szolgálja. Az országos hatósugarú, középiskolásoknak meghirdetett Legere Irodalmi Verseny célja a szövegértő olvasás fejlesztése, a szépirodalom megkedveltetése, egy-egy életmű árnyalt megismertetése, az ismeretanyag bővítésével pedig az érettségire való felkészülés segítése.