Flow-ban, békében a világgal. Reziliens serdülők a gyermekotthonokban - Nagy, Gábor; F. Lassú, Zsuzsa (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2017)
Tanulmányunk a gyermekotthonokban nevelkedő, nehézségeik ellenére is jó megküzdési képességekkel rendelkező reziliens serdülőkről szól. A velük készült interjúk eredményei alapján a gyermekek első családi emlékei kellemesek, veszteségélményeiket sikerült pozitívan újrafogalmazniuk. Rajonganak gondozóikért, kedvelt tevékenységeikben áramlatélményeket élnek át. Többen parentifikálódtak életükben, autonómabbak társaiknál. Megfigyelhető a spirituális érdeklődés és a megbocsátás képessége. Eredményeink hozzájárulhatnak a gyermekotthonokban nevelkedő serdülők társadalmi beilleszkedésének elősegítéséhez.