„Google-bácsi mindent tud” – eredmények és tapasztalatok az óvodások digitális eszköz- és internethasználatának vizsgálatáról - Janek, Noémi (Gyermeknevelés Tudományos Folyóirat, 2019)
<span style="color: #000000; font-family: Roboto-Regular, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: justify; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Jelen tanulmányomban egy olyan kutatásomat mutatom be, amit óvodás gyerekekkel végeztem el a korosztály digitalis eszköz- és internethasználatával kapcsolatban. A téma mélyebb összefüggéseinek megismerése miatt kifejezetten fontos, hogy ne csak közvetetten a szülőktől, hanem maguktól a gyermekektől is információkat kaphassunk az őket érő tapasztalatokról, esetleges behatásokról, így ebben a kutatásomban erre tettem kísérletet. A tanulmány során röviden ismertetem a téma relevanciáját a szakirodalmak tükrében, majd a vizsgálatom kutatmódszertani alapvetéseit mutatom be különös tekintettel a korosztályi sajátosságra. Emellett az adatfelvétellel kapcsolatos speciális feladatokra és a kapott adatok elemzésének lehetőségeire is példákat kívánok hozni írásomban.